Kraljevski kaviar Oscietra
45,90€ - 1.590,00€
Kaviar ruskega jesetra (Acipenser gueldenstaedtii). Izhaja iz 12 let zrelega jesetra. Jajca so premera od 2,9 do 3,1 mm, gladke in žametne strukture. Bogate in kompleksne arome, barva od sive do rjave, tudi zlato rumene. Okus je poudarjen z nežnim soljenjem Malossola.
Kaviar amurskega jesetra (Acipenser schrenckii) je rezultat izjemnega prizadevanja za trajnostno vzrejo, ki se uspešno izvaja v najnaprednejši vodni farmi na svetu na Kitajskem. Ta izjemna struktura, ki je na čelu svojega sektorja, se zavzema za zaščito in ohranjanje te dragocene vrste jesetra ter zagotavlja etičen in spoštljiv odnos do okolja.
Pridelava visokokakovostnega kaviarja zahteva čas in potrpljenje. Šele po vsaj 12 letih rasti jesetri dosežejo zrelost, ki je potrebna za občutljivo ekstrakcijo njihovih dragocenih iker. Ta skrben in spoštljiv proces življenjskega cikla jesetra zagotavlja proizvodnjo kaviarja izjemne kakovosti, popolnosti in okusa brez primere.
Biseri tega kaviarja se razlikujejo od poltrdnih do čvrstih, z velikostjo zrnc od 3,1 do 3,3 mm, včasih pa so celo večji, kar daje prijeten občutek v ustih. Njihov barvni spekter, ki sega od živo rjave do zlato rumene, je prava paša za oči, saj vsaki mizi doda pridih razkošja in prefinjenosti.
Okus tega slastnega kaviarja je simfonija okusov. Z nežno lešnikovo osnovo je prisotna sadna nota, ki daje presenetljivo ravnovesje. Njegova kremasta glazura ovije brbončice v očarljiv in osrečujoč užitek ter ponuja resnično edinstveno čutno izkušnjo.
Da bi zagotovili izjemno kakovost in izreden okus kaviarja, se uporablja postopek Malossol, tradicionalna ruska metoda, ki pomeni "rahlo soljen". Ta tehnika poudarja naravno dobroto kaviarja in se izogiba prekrivanju njegovih značilnih okusov s pretirano količino soli.
Trajnostno ribogojstvo v kombinaciji z visoko stopnjo obrtniškega znanja pri predelavi kaviarja naredi to poslastico pravi biser gastronomije. S ponosom lahko uživate v tem kaviarju amurskega jesetra, saj veste, da s tem prispevate k zaščiti in ohranitvi pomembne vrste, hkrati pa se prepustite užitkom neponovljive kulinarične izkušnje. Ne glede na to, ali ga imate v sproščenem okolju ali na posebnem praznovanju, bo kaviar amurskega jesetra prinesel esenco elegance in prefinjenosti, ki bo vsak trenutek naredila nepozaben.
Sestavine: ikre jesetra, sol
Poreklo: Italija
Organoleptične lastnosti: jajca srednje/velike velikosti, sive barve z noisette odtenki, od rjave do zlate; močnega in močnega okusa
Pogoji shranjevanja: hraniti v hladilniku pri 0°/+4°C
Pogoji zaužitja: kaviar uživajte samostojno, po žličkah ali kot okras k prvi in drugi ribji jedi.
Rok uporabnosti: 90 dni od embalaže za sveži kaviar, 180 dni od embalaže za kaviar, ki je podvržen lahki pasterizaciji. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 3 dneh
Alergeni: ribe in izdelki iz njih
Hranilne vrednosti na 100 g (možna so sezonska nihanja):
Energijska vrednost: 927 kJ / 221 kcal
Maščobe: 11 g od tega nasičene maščobne kisline 2,4 g
Ogljikovi hidrati: 4,8 g od tega sladkorji 0,3 g
Beljakovine: 26 gr
Sol: 2,9 gr
teža | N / A |
---|---|
Oblika | 30 gr, 50 gr, 100 gr, 1000 gr |
Blagovna znamka | |
Koda HS | 16043100 |
Davčna stopnja | 22 |
Država izvora | Italija |
Devi se prijavi objaviti pregled.
Komentarji
Nobenega mnenja še ni.